31-годишен напада жени и плюе деца в Бургас, свиделите не реагират

Той е арестуван за 24 часа

01.04.2022 | 19:13 Редактор: Искра Ангелова

Общински инспектори в Бургас задържаха 31-годишен мъж от Приморско, който вчера е нападнал с ритници в главата няколко жени в центъра на Бургас. Той е арестуван за 24 часа.

Стела Късева е служител на община Бургас. Излиза в обедна почивка, когато на метри от сградата е нападната брутално от едър мъж.

"Случи се по време на обедна почивка, когато с приятелка се разхождахме по "Александровска", когато ме нападна непознат мъж и ми нанесе удари в главата с юмрук. Уплаших се, опитах се по някакъв начин да се защитя", сподели Стела Късева.

Жената разказва, че по време на нападението централната улица е била пълна с хора, но никой не се е опитал да задържи агресивния мъж.

"Всички минаващи и околни абсолютно никой не реагира на дадената случка. Шокиращо е някой да ви нанесе удар в лице, особено на жена, другото, което е, и деца е обиждал, плюел е в лицето, всеки би се изплашил", допълни тя.

След това нападение мъжът удря с ритник в главата и друга жена.

"Тук на ул. "Богориди", което се вижда на записа, друга жена, която върви, но тук вече се намесват трима младежи, които показват смела постъпка и малко или много го възпрепятстват да спре да напада други жени, които минават по улицата", коментира директорът на Дирекция "Управление при кризи, обществен ред и сигурност" Веселин Василев

Нападателят е задържан за 24 часа от благодарение на записи от видеонаблюдението. Камерите в Бургас вече са над 1000. 

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК